Gratis flybilletter! Japan lokker turister

Japans nationale turistkontor vil nu forære 10.000 flybilletter væk. Turister er bange for atom-stråling og flere naturkatastrofer.

GENERELT

For at lappe på landets økonomi og et falmende image som trygt rejsemål, har japanerne nu besluttet sig for at skeje lidt ud.

Det nationale turistkontor vil nu tilbyde 10.000 gratis flybilletter til udlændinge næste år, skriver AFP.

Japans turistøkonomi blev knockoutet i vinters, efter et jordskælv og en efterfølgende flodbølge hærgede landet d. 11. marts. Atomkraftværket Fukushima nedsmeltede og skaderne er stadig ved at blive udbedret. Turisterne er bange og vil ikke røre landet med en ildtang.

Selvom myndighederne forsikrede om befolkningens sikkerhed overalt i Japan på nær i området omkring Fukushima, blev antallet af turister halveret efter katastrofen.

Der er planer om at lave et netsted, hvor turister kan udfylde et ansøgningsskema, for at få fat på de gratis flybilletter. Her skal man skrive, hvorhen i landet man ønsker at holde ferie.

Som betingelse for, man får betalt rejsen, skal man skrive en beretning om turen, som bliver lagt på nettet bagefter som reklame.

Kilde: AFP

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display