Gør din computer mobil

Inden du vælger abonnement på mobilt bredbånd, bør du undersøge dit eget behov og tjekke vores pristest af 10 forskellige udbydere.

GENERELT

Forbrug, bredbåndsnet, download-hastighed, dækning i yderområder og oprettelsesgebyr. Der er nok at holde øje med, når du vil gøre internettet mobilt. Penge & Privatøkonomis undersøgelse af markedet viser, at i modsætning til internet til hjemmet er det sværere med priserne på det mobile net. Her er du nødt til at finde den løsning, der passer dig bedst.

Tjek dækningen

De forskellige internetudbydere har hvert sit mobile bredbåndsnet. Det betyder, at der er store lokale forskelle på, hvor godt udbyderne dækker i det område, du skal bruge nettet. På udbydernes hjemmeside kan du indtaste de områder, hvor du skal bruge det mobile net og se, hvor godt de dækker. Generelt er de bedst dækkende netværk 3 og TDC. Netværkene benyttes af følgende selskaber: 3, Oister, TDC, Telmore, M1 og Fullrate. Det er særligt, hvis du bor i yderområderne, at du skal være opmærksom på dækningen.

Kend dit behov

Derudover skal du undersøge, hvor stort dit behov egentlig er, da langt de fleste abonnementer har en grænse for, hvor meget du må bruge. Bryder du grænsen, bliver hastigheden sat markant ned, eller også bliver der opkrævet betaling for forbruget. Forbrugsbegrænsningerne bliver oplyst i gigabyte (GB) trafik om måneden.

Er du i tvivl om dit forbrug, er her en generel guide:

    • 1 GB = du surfer og tjekker mails 1-2 gange om ugen.

 

    • 5 GB = du surfer og tjekker mails dagligt samt henter lidt filer og billeder.

 

    • 10 GB = du surfer flere gange dagligt, sender store billeder og lytter til musik.

 

  • 20 GB = du er meget ofte online og bruger det mobile bredbånd som din primære forbindelse til internettets muligheder.

 

Svært at sammenligne

Bor du for eksempel midt i København, hvor alle udbydere dækker, har et forbrug på 10 GB og vil have en hastighed på 4Mbit/s, er det lettere at sammenligne tilbuddene end at lede bredt i abonnementer. Selv om konkurrencen på markedet er forholdsvis hård, så svinger priserne ikke voldsomt. I ovenstående eksempel fra hovedstaden viser vores undersøgelse, at CBB er billigst med 148 kroner, mens Oister er dyrest med 159 kroner.

Den største besparelse er primært i dit eget behov. Forskellen på den billigste og dyreste løsning på samme TDC-netværk er 79 kroner, når du har et lille behov, mod 299 kroner hvis du vil have højere hastighed og større forbrug. Undgå derfor at overvurdere dit eget behov.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display