Gode råd om obligationer

Private investorer med frie midler bør som hovedregel foretrække obligationer med en lav kuponrente og en lav kurs.

GENERELT

1. Køb obligationer med lav kuponrente

Private investorer med frie midler bør som hovedregel foretrække obligationer med en lav kuponrente og en lav kurs. Skattereglerne betyder nemlig, at kursgevinsten er skattefri, så længe obligationen opfylder bestemmelser i lov om mindsterenten på udstedelsestidspunktet. I dag er det muligt at investere i obligationer med en kuponrente på helt ned til 2 % og stadig opnå en skattefri kursgevinst.

2. Afpas løbetiden med din investeringshorisont

Som hovedregel er det praktisk, at investere i obligationer med den samme løbetid som din investeringshorisont. Ønsker du at bruge pengene om 10 år, vælger du obligationer med en restløbetid på 10 år. Har du en noget kortere tidshorisont eller ønsker du blot en lavere risiko, vælger du obligationer med en lavere restløbetid.

3. Køb under kurs 100

Når du investerer for frie midler, bør du altid købe obligationer med en kurs under 100, da et eventuelt kurstab ikke kan trækkes fra i skat. Ved investering for pensionsmidler bør du primært fokusere på den effektive rente og restløbetiden.

4. Investeringsforeninger kan være et fordyrende mellemled

Ved investering i danske obligationer, kan du spare en del penge ved at købe obligationerne direkte på fondsbørsen i stedet for at købe gennem en investeringsforening. Ønsker du til at investere i udenlandske erhvervsobligationer eller statsobligationer i fjerne lande, kan det være en fordel at investere via en investeringsforening, der har bedre indblik i de lokale forhold og større mulighed for at sprede risikoen på mange forskellige papirer.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display