Gode råd om investeringsforeninger

Investeringsforeninger kan være en udmærket genvej til succes på aktiemarkedet, men du bør ikke i alle tilfælde vælge at investere gennem en investeringsforening. Her kan du se nogle af de tilfælde, hvor det er enten en god eller dårlig ide.

GENERELT

Her kan det være en god ide at investere gennem en investeringsforening

  • Hvis du ikke har særlig stor viden om eller interesse for at investere i aktier.
  • Når du vil investere i fjerne lande og verdensdele, hvor det kan være svært at finde frem til de rigtige selskaber på egen hånd.
  • Når du vil investere i sektorer som it, sundhed eller e-business, hvor risikoen er høj, men hvor investeringsafdelingen giver dig en fornuftig risikospredning på mange selskaber i forskellige lande.
  • Når du vil investere i en bestemt form for aktier – eksempelvis value, vækst, indeks, stock picking eller lignende. Her kan investeringsforeningen være en fordel, fordi afdelingen har den nødvendige viden til at vælge de rigtige aktie, og fordi afdelingen kan give dig en fornuftig risikospredning på mange selskaber i forskellige lande.

Her er det en dårlig ide at investere gennem en investeringsforening

  • Når du vil investere i obligationer. Du kan sagtens selv købe de obligationer, som investeringsforeningen ligger inde med, og risikoen ved danske stats- og realkreditobligationer er stort set lig nul. Derfor er investeringsforeningen ofte et unødvendigt og fordyrende mellemled.
  • Hvis du har en større formue og et vist kendskab til aktiemarkedet, kan du med fordel selv købe dine aktier direkte via din internetbank. Husk at sikre en tilstrækkelig spredning. Benyt eventuelt indholdet af aktier i en bestemt investeringsafdeling som inspiration.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display