Fyraftensfirma i ramme alvor

Livet som fritidsiværksætter er mindre risikobetonet, men kræver til gengæld hårdere arbejde og større disciplin. Mød en succesfuld fritidsiværksætter og få de gode råd til selv at komme i gang.

GENERELT

Til dagligt arbejder Joachim Bondo i det amerikanske digitale udviklerhus Black Pixel, men når han stempler ud derfra, er han direktør i Cocoa Stuff, der udvikler spilapplikationer til mobiltelefoner. En virksomhed han selv ejer og er eneste medarbejder i. Det lyder umiddelbart som en hobbyforretning, men ordet hobby bliver hurtigt misvisende, når vi nævner nogle centrale regnskabstal. Gennem de sidste fem år er der omsat for over en million kroner, og på nuværende tidspunkt er der investeret 300.000 kroner i udvikling af den næste app.

Den foreløbigt største succes er skakspillet Deep Green, som er solgt i cirka 35.000 eksemplarer. Og det til en høj pris, for med 55 kroner for et download hører spillet til i den dyre ende af skalaen. For Joachim Bondo er virksomheden en fritidsinteresse, men en fritidsinteresse i ramme alvor. Målsætninger er vigtige, ligesom når amatører dyrker sport i fritiden, men som med sport er det vigtigste element, at det skal være sjovt. Joachim Bondo udtrykker det således:

»Ellers bliver det bare ekstra arbejde. Der er forskel på iværksætteri på deltid og fuldtid. På deltid skal kernen være det sjove.« ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display