Fynboer betaler mest til forsikring

En husstand på Fyn bruger dobbelt så mange penge på forsikring om året som en husstand i København. Hvilket dog ikke er ensbetydende med, at københavnerne er underforsikrede eller bedre til at handle prisen ned.

GENERELT

I gennemsnit betaler en husstand på Fyn 14.254 kroner for at forsikre deres ejendele og sig selv, mens københavnerne betaler 6.985 kroner for den samme ydelse.

Fynboerne hiver altså 7.269 kroner eller mere end det dobbelte op ad lommen til forsikringsselskaberne hvert år.

“Når fynboer bruger så mange flere penge end københavnerne, er det blandt andet fordi, der er forskel på husstandenes størrelser de to steder.

I København er der flere enlige, ligesom der er færre, der har bil. Så de er ikke nødvendigvis overforsikrede det ene sted og underforsikrede det andet. De har bare forskellige udgangspunkter for at forsikre sig," siger underdirektør i Forsikring & Pension, Jan V. Hansen.

Efter Fyn følger Nordsjælland som det område, hvor der bruges flest penge pr. husstand på forsikringer – se de gennemsnitlige årlige udgifter pr. husstand fordelt på områder.

Det er brancheforeningen Forsikring & Pension, der har lavet undersøgelsen om vores forsikringsvaner baseret på data fra Danmarks Statistik.

Tallene viser også – måske knapt så overraskende – at husstandens samlede indkomst har stor betydning for, hvor meget mange penge husstanden bruger på forsikring – se de gennemsnitlige årlige udgifter pr. husstand fordelt på indkomst.

Igen er det faktorer som eksempelvis størrelsen af husstanden, antal biler og værdien af husstandens løsøre, der skruer præmierne for husstandens samlede forsikringer i vejret.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display