Frosthuller i vejene kan koste dig kassen

Det hårde vejr giver huller i vejene, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du kører ned i et af dem. Også cyklister bør tage sig i agt.

GENERELT

Årstiden er hård ved vejene, for når det først bliver rigtigt vintervejr, siden tøvejr og så igen frost, så kommer der store huller i vejene, som kan give bilerne store skader.

“I og med, at mange biler i dag kører med relativt dyre dæk og fælge, så vil jeg sige, at hvis der sker skade på dæk og fælg, og der også skal laves noget styretøjsudmåling, så kommer vi lynhurtigt af med mellem 5.000 og 10.000 kroner,” siger Jørgen Jørgensen, der er afdelingsleder i FDM’s tekniske rådgivning.

Er man oven i købet så uheldig, at der også kommer en skade på hjulophænget, så kan regningen løbe op og lande på den forkerte side af 10.000 kroner.

Og har du ikke en kaskoforsikring, så hænger du selv på regningen, med mindre du kan give myndighederne skylden for, at der er et hul i vejen, men det er svært, siger Riccardo Krogh fra Forsikring og Pension.

“Hvis man tager den aktuelle vinter, der er nu, hvor de her skader måske lige er kommet i forbindelse med det voldsomme snevejr, der har været, så kan man dårligt bebrejde nogen, at det sker,” siger Riccardo Krogh. Han tilføjer, at man dog har en god sag, hvis et hul får lov at være i vejen længere tid uden at stat eller kommune reparerer det.

I weekenden punkterede ti biler på Midtsjælland på grund af huller i motorvejene, men de findes over hele landet, siger Peter Andersen, der er fagkoordinator for belægningen ved Vejdirektoratet.

“De kommer sådan spredt rundt om på vejene. Det er jo, når vi får vand ned i belægningen og så det bliver frostvejr, så udvider det sig, og så kommer hullerne, når det tør igen,” siger Peter Andersen.

Hos Forsikring og Pension oplever man, at det sker hvert år, og det er ikke kun er bilister, der skal tage sig i agt.

“Det kan jo ligeså godt være gående eller cyklister, der kører ned i et hul på cykelstien, men vi hører typisk om dem en gang om året,” siger han.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display