Fra ansat til selvstændig

STORT TEMA OM IVÆRKSÆTTERE: Skridtet fra lønmodtager til selvstændig begynder allerede, når du skriver under på ansættelseskontrakten med din arbejdsgiver. Derudover kan Skat også hjælpe dig med at få økonomisk fodfæste, inden du kaster dig ud på det dybe vand.

GENERELT

Klaus Vibjerg havde altid haft en iværksætter i maven, da han i foråret 2011 besluttede sig for at gøre noget ved det. En Mac-computer blev første skridt på vejen til den virksomhed, der i dag går under navnet BitLizard Software. Den faste ansættelse i ETI, en større dansk it-virksomhed, skulle suppleres med en drøm om at udvikle egne apps. »Jeg legede med at udvikle apps i løbet af foråret, og jeg blev meget hurtigt grebet af det,« siger den i dag 41-årige Klaus Vibjerg. Næste skridt var at sige den faste stilling op. Hvordan det gik, vender vi tilbage til.

Pas på klausulerne
Selv om drømmen er at blive selvstændig, kan et skridt på vejen som i Klaus Vibjergs tilfælde sagtens være et almindeligt lønnet job. Men den faste stilling kan blive svær at komme ud af, hvis du er uopmærksom, når du skriver under på kontrakten med din chef ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display