Forsikringspriser på himmelflugt

Synes du at benzinpriserne er steget? Statistikkerne viser at benzinpriserne er steget med 60% de seneste år. Men forsikringspriserne overgår med en stigning på 66% siden år 2000.

GENERELT

Et hop på 50 procent. Så meget dyrere er kaffe blevet siden år 2000 ifølge Danmarks Statistik, der også viser, at benzinpriserne er steget med 60 procent i samme periode. Men dine forsikringer overgår dem begge.

Du betaler således 66 procent mere i dag for de samme forsikringer i forhold til år 2000 – og dette skal ses i forhold til, at det generelle for brugerprisindeks kun er steget knap 30 procent. Som forbruger er der ikke meget at gøre ved udviklingen.

Professor Peter Løchte Jørgensen fra Institut for Økonomi ved Handelshøjskolen i Aarhus kan kun opfordre dig til at holde øjnene åbne. »Det er en god idé regelmæssigt at gennemgå sine forsikringer og tjekke op på, hvor man kan få dem billigst.

Kun på den måde kommer forsikringsselskaberne under pres. Når de laver prisstigninger, holder de øje med, om det skræmmer kunder væk, og hvis kunderne bliver i selskabet på trods af prisstigninger, er der intet incitament til at undlade at hæve priserne,« siger Peter Løchte Jørgensen.

Forsikringsselskaber har tre knapper at trykke på for at generere et overskud: skadesudbetalinger, præmier og investeringer. Specielt forvaltningen af præmierne inden en udbetaling har været en dårlig forretning de seneste år.

Først slugte finanskrisen sin del. Derefter faldt renterne, og det har været til skade for de selskaber, som investerer deres penge sikkert i for eksempel obligationer. Oven i det kommer store udbetalinger til de skybrud, der har ramt landet de seneste år.

Forsikringer overhaler prisindeks

Forsikringspriserne er steget over 66 procent siden år
2000, mens forbrugerprisindekset er steget 30 procent.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display