Forbrugerjurist: Dongs elpriser alt for høje

Dong tager op til 27 procent mere for deres el end andre selskaber, siger forbrugerjurist, der opfordrer kunderne til at skifte selskab.

GENERELT

Elpriserne hos Dong er alt for højspændte, og de kunder, der modtager deres el derfra, bør se sig om efter et andet selskab.

Så klart er budskabet fra Morten Sinding, der er forbrugerjurist for indkøbsforeningen El-forbundet.dk.

“El fra Dong er altid 20-27 pcocent dyrere end el fra de billigste selskaber,” siger han.

Efter hans overbevisning, så udnytter Dong deres størrelse og ledende position på markedet til at holde priserne så høje.

“Dong ved godt, at langt de fleste forbrugere ikke skifter elselskab, fordi det kan virke uoverskueligt. Selskabet skummer fløden i det enorme forsyningsområde og behøver ikke være konkurrencedygtig for at tjene penge. Men deres kunder betaler for festen, og det er de efterhånden ved at finde ud af,” siger Morten Sinding.

El-forbundet.dk er en nonprofit indkøbsforening, hvor forbrugere kan samle sig og derved presse priserne hos elselskaberne, da de underbyder hinanden for at sikre sig kunderne. Her modtager de omkring 20 henvendelser dagligt fra Dong-kunder, der er utilfredse med priser og vilkår hos selskabet.

“Dong forsøger tilsyneladende at overbevise deres kunder om, at der ikke er ret mange penge at spare ved at skifte elselskab. Det til trods for, at det som oftest er Dong-kunderne, der kan spare mest ved El-Forbundet.dk’s licitationer,” siger han.

Den danske stat ejer 76 procent af Dong Energy.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display