Flere dårlige betalere end nogensinde

Hver 20. dansker over 18 år står i RKI som dårlig betaler. Lånefirmaer vil ikke vente længere på afdrag og melder flere danskere.

GENERELT

Det bliver sværere for stadig flere af os at betale vores regninger.

Det viser sig ved, at cirka hver 20. dansker over 18 år nu er registreret som dårlige betalere. Det er flere end nogensinde før, skriver Kristeligt Dagblad.

En af årsagerne er, at firmaer, som man skylder penge, ikke længere er tålmodige i forhold til afdrag, mener leder af marketing- og kommunikationsafdelingen hos RKI, Kim Bach.

“Der er mennesker, hvis økonomi først nu er væltet efter finanskrisen. Tidligere har de kunnet optage lån og betale deres termin til tiden og så videre, men så er tingene væltet for dem i år. Det ser vi tegn på,” siger han til avisen.

Samtidig mener forsker ved Syddansk Universitet Dannie Kjeldgaard, at rigtig mange danskere ikke har sat deres forbrug nok ned efter finanskrisen.

“Vores forbrug er blevet det sted, hvor vi viser, hvem vi er. I feudalsamfundet tilhørte vi en klasse og havde en plads i hierarkiet med Gud, konge, adel og så videre. Men i det moderne samfund har der været en frisættelse fra de sociale klasser, og derfor bruger vi forbrug til at skabe vores egen fortælling,” forklarer han.

Kilde: Kristeligt Dagblad

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display