Flere danskere købte julegaverne på klods

Juletiden fik os til at bruge butikkernes dyre låneordninger, mener cheføkonom.

GENERELT

Hvis du havde svært ved at få julebudgetet til at strække til både juleand, juletræ og julegaver, var du i en situation, som mange danskere kan genkende.

Antallet af danskere, som i de sidste tre måneder af 2011 benyttede sig af butikkernes og stormagasinernes låneordninger, steg nemlig med fire pct. i forhold til tredje kvartal, skriver epn.dk.

“Tallene må udlægges som om, at der er mange, der har været nødsaget til at holde jul på klods,” siger cheføkonom Ulrikke Ekelund fra BRF Kredit ifølge epn.dk.

Forbrugerne havde imidlertid gjort klogere i at tage realkreditlån i stedet for at købe på klods, for butikkernes tilbud om forbrugslån kan ikke betale sig i forhold til de andre lånetyper, som findes. Men når det er sagt, er det ikke sikkert, at alle bare har mulighed for at få et lån i banken eller hos andre pengeinstitutter, siger Ulrikke Ekelund.

“Der (er) dog grupper i befolkningen, der er nødsaget til at bruge de dyre lånealternativer. Denne befolkningsgruppe er blevet større, hvilket er en stor del af forklaringen på, at vi i dag ser at forbrugerkreditterne stiger,” siger Ulrikke Ekelund.

Kilde: epn.dk

Tags

Cxense Display