Flere danskere i økonomiske problemer

Pengeproblemer er en del af hverdagen for næsten hver 10. dansker. Særligt arbejdsløse og enlige med børn har vanskeligt ved at få enderne til at mødes.

GENERELT


Hver 13. person – eller 8 procent af befolkningen – har ’svært eller meget svært" ved at få deres privatøkonomi til at hænge sammen, viser en stor interviewundersøgelse, som Danmarks Statistik har foretaget.

Samtlige interviews er foretaget i foråret 2008, altså før finanskrisen for alvor satte ind. I en tilsvarende undersøgelse fra 2007 meldte 7 procent af befolkningen om økonomiske problemer.

Værst ser det ud for husholdninger med enlige forsørgere med børn under 16 år. Blandt dem svarer 31 procent, at de har “svært” eller “meget svært” ved at få pengene til at slå til.

Undersøgelsen viser også, at husholdninger med arbejdsløse hører til blandt de mest udsatte grupper. 30 procent af de interviewede uden job svarer, at de har “svært” eller “meget svært” ved at få pengene til at slå til.

17 procent af studerende og lærlinge er i samme situation, mens der er færrest økonomiske hovedbrud blandt selvstændige.

Blandt de selvstændige er der blot 3 procent, at de har svært ved at få pengene til at slå til.

Herefter følger efterlønnere og folkepensionister med 5 procent af de adspurgte.

 

Hvor let eller svært er det for husholdningen at få pengene til at slå til?
 
Kilde: Danmarks Statistik

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display