Firmaer tvinges til at bruge Post Danmark

En smart portofidus bliver forpurret af en gammel postkonvention. Men der er stadig en et par øre at spare for private.

GENERELT

Det koster 5 kroner og 21 øre at sende et brev fra Tyskland til Danmark.

Dermed er det billigere at tage til Tyskland og sende et brev til Danmark end sende et brev indenrigs. Den tyske pris ligger nemlig en smule under den nuværende pris på et frimærke på fem en halv kroner, og langt fra den pris på otte kroner, som det vil koste efter 1. april.

Det fik torsdag SFs postordfører Malene Søgaard-Andersen til at udtale:

“Jeg har hørt historier om firmaer, der vil begynde at tage deres post og sende det fra Tyskland, fordi det vil være billigere.”

Men det kan de ikke forstå i Post Danmark. Virksomheder sender nemlig typisk deres breve som B-post.

“Det man bør sammenligne, det er prisen på et brev, der er flere dage undervejs og de priser som erhvervslivet betaler for post,” mener kommunikationschef Lars Kaspersen i Post Danmark.

Et B-brev stiger fra fem til seks kroner og er dermed stadig dyrere end at tage til Tyskland og sende brevet. Men Lars Kaspersen henviser til at virksomheder typisk bruger frankeringsmaskine, og så er uændret prisen 5 kroner, eller sender tusindvis ens breve ud, og så koster de 4,75.

Det har ikke været muligt at finde ud af, hvad breve sendt fra Tyskland med frankeringsmaskine eller i masseudsendelser koster. Men selvom snedige direktører skulle finde på at tage over grænsen for at sende deres breve, så må de det slet ikke.

“Der er nogle internationale postkonventioner, der siger, at det kan man ikke,” siger Lars Kaspersen og slår fast, at Post Danmark i yderste konsekvens kan stoppe store mængder post fra virksomheder, der er sendt fra Tyskland.

Det er dog aldrig sket endnu. Privatkunder må gerne tage til Tyskland og spare lidt på portoen.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display