Finte til nye iværksættere: Sig op midt på året

Drømmer du om at være selvstændig, gælder det om at sige dit faste job op på det helt rigtige tidspunkt - det gjorde en nu succesfuld iværksætter.

GENERELT

Danskerne er vilde med at starte virksomhed. I 2014 har CVR-registeret således oplevet et regulært boom, hvor der cirka er blevet oprettet 500 nye af slagsen om ugen - det tal er ikke set siden før finanskrisen.

Men mange iværksættere forpasser chancen for at sige deres faste stilling op på det rigtige tidspunkt, for hvis du har indbetalt for meget forskudsskat i begyndelsen af året og for eksempel bliver selvstændig uden indtjening resten af året, kan du i mange tilfælde få udbetalt det overskydende beløb i løbet af året.

Det gjorde iværksætteren Nicolai Bille Krogh, da han i 2007 sprang ud som iværksætter med sin virksomhed GoDream, der sælger oplevelser, og i dag har en tre-cifret million-omsætning samt over 40 ansatte.

»Hvis du har et fast job, så tilpas din opsigelse til midt på året. På den måde får du dit uudnyttede fradrag udbetalt. Det svarede faktisk til cirka tre måneders løn i mit tilfælde,« siger den succesfulde iværksætter i dag.

Du kan møde Nicolai Bille Krogh og få hans andre tips til opstart af virksomhed i det næste Penge & Privatøkonomi, der udkommer 23. september.

Vil du gøre brug af finten med opsigelsen, kræver det, at din forudbetalte forskudsskat er på over 1.000 kroner og mindst 20 procent af den forventede slutskat - så det kræver lidt regnearbejde, før finten er i hus.
Hvis du ikke opfylder de ovenstående betingelser, må du vente til årsopgørelsen det følgende år. Er du berettiget til en udbetaling, skal du gå ind på din forskudsopgørelse på skat.dk og anmode skat om en udbetaling i rubrik 343. Så kommer pengene ind på din nemkonto, hvis skat vurderer, at betingelserne er opfyldt.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display