Finanstilsyn melder syv banker til politiet

Syv pengeinstitutter får en politianmeldelse på halsen for at give mangelfulde oplysninger til kunderne. Finanstilsynet står bag.

GENERELT

En række pengeinstitutter bliver nu meldt til politiet for ikke at give tilstrækkeligt grundige oplysninger om priser på udlån.

Bag anmeldelsen står Finanstilsynet, der har undersøgt i alt 30 pengeinstitutters hjemmesider.

Undersøgelsen har blandt andet set på, om oplysninger om rentesatser og årlige omkostninger i procent lever op til reglerne.

Finanstilsynet oplyser, at man har anmeldt Dronninglund Sparekasse, Faster Andelskasse, Flemløse Sparekasse, Folkesparekassen, Hunstrup-Østerild Sparekasse, J.A.K. Andelskassen Varde samt Stadil Sparekasse til politiet.

De enkelte institutter har på forskellig vis overtrådt reglerne, vurderer tilsynet. I Faster Andelskasse var der eksempelvis tale om, at markedsføring af et udlånsprodukt ikke indeholdt den lovpligtige oplysning om årlige omkostninger i procent.

Hunstrup-Østerild Sparekasse havde ingen prisoplysninger på hjemmesiden, og Dronninglund Sparekasse havde undladt at oplyse, om en rentesats var fast eller variabel.

Pengeinstitutterne kan straffes med en bøde.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display