Få mad til halv pris i Sverige

Svensk varehus sælger dagligvarer til det halve af, hvad de koster herhjemme, viser stort pristjek, hvor man sammenligner med Bilka-priser.

GENERELT

Et smut over Øresund kan betale sig, hvis du vil sparer på udgifter i den daglige husholdning.

I det svenske varehus Gekås sælger man nemlig dagligvarer til under det halve af, hvad de koster i Danmark, skriver 24timer.

Eksempelvis koster tomatsauce af mærket Dolmio 19,95 kroner i 10 af de største danske dagligvarekæder, som eksempelvis Lidl, Netto, Bilka, SuperBrugsen.

Den pris når ned på næsten det halve i det svenske varehus, hvor tomatsovsen koster 11,95 svenske kroner, hvilket svarer til 10,12 danske kroner – uden at den er på tilbud.

24timer har sammenlignet Bilkas priser på 32 af de mest populære dagligvarer med priserne i Gekås, der er Skandinaviens største supermarked og som ligger 200 kilometer fra København.

Pristjekket viste, at indkøbene løb op i det dobbelte i Bilka. Her var den samlede pris 964,32, mens Gekås solgte samme varer – uden de var på tilbud – til 463,71 danske kroner.

Det svarer til en besparelse på 500,61 kroner eller 52 procent.

“Jeg er virkelig rystet over denne meget store prisforskel, som igen bekræfter, at det er for dyrt at handle i Danmark. Alt for dyrt,” siger Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl, til 24timer.

Også Enhedslistens Per Clausen er overrasket.

“Det er helt uforståeligt, at forskellen er så voldsom. Butikskæderne herhjemme har for mig at se ikke længere troværdige forklaringer på, at de skal være så meget dyrere,” siger han til avisen.

Bilka har ikke ønsket at kommentere 24timers prisundersøgelse.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display