Få den løn du fortjener ... og måske lidt mere!

Det nye job er hjemme. Virksomheden har valgt dig som deres ønskekandidat, nu mangler blot den sidste hurdle - lønforhandlingen. Og griber du den forkert an, kan du lide under det i lang tid fremover.

GENERELT

Når novozymes søger en ny medarbejder, er der på forhånd sat en ramme for, hvor meget virksomheden vil give i løn. Den vil typisk strække sig plus/minus 10-15 procent af gennem-snitslønnen for jobbet, så er stillingen vurderet til 50.000 kroner, kan du som kandidat ende med at få alt fra 42.500 til 57.500 kroner. Det fortæller Jesper Johansen, som er Hr-chef i novozymes europa.

Sådan et fleksibelt lønbånd er langt hen ad vejen normen, når virksomheder ansætter. For dig som kommende medarbejder er udfordringen naturligvis at ende i den sjove ende af lønbåndet – og som udgangspunkt får du aldrig en bedre forhandlingsposition. Din kommende arbejdsgiver har brugt enorme ressourcer på at identificere dig som deres foretrukne kandidat ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her
 

Tags

Cxense Display