Få billigere bilforsikring hos bilforhandlerne

Nystartede bilister kan spare masser af penge ved at se sig godt for i valget af forsikringsselskab. Mens en nybegynder betaler 24.000 kroner for 1. års præmie i et traditionelt dansk selskab, tilbyder landets autoforhandlere en tilsvarende forsikring for cirka 11.000 kroner.

GENERELT

Traditionelt har nystartede og helt unge bilister betalt en høj pris for at få bilen forsikret, men med et nyt udspil fra landets bilforhandlere bliver prisen mere end halveret det første år, fremgår det af en sammenligning mellem priser på forsikringsluppen.dk og en prisliste fra Danmarks Automobilforhandler Forening (DAF).

Eksempelvis kan en 19-årig ung mand med bopæl i Roskilde tegne en bilforsikring gennem DAF for cirka 11.000 kroner i præmieudgift 1. år, mens gennemsnitsprisen hos tre danske forsikringsselskaber, Codan, Tryg og Topdanmark, ligger på 24.000 kroner.

Set over en tre-årig periode bliver forskellen ganske vist mindre, da forsikringspræmien fra DAF falder mindre end præmien fra de tre danske forsikringsselskaber. Men da de tre danske selskaber beregner sig 54.000 kroner i samlet præmie mod 31.000 kroner hos autoforhandlernes forsikringsselskab, er der stadig masser af penge at spare for nystartede og helt unge bilister.

I eksemplet er der valgt en lille mellemklassebil med en vægt på mellem 800 og 1000 kilo. Den ordinære præmie ved køb af forsikringen hos en bilforhandler ligger på 8.519 kroner det første år for en bilist uden erfaring. Er bilisten under 24 år lægges der 30 procent oven i præmien.

Bilforhandlerne udbyder forsikringen i samarbejde med det nystartede forsikringsselskab, ETU i Åbenrå og Factor Insurance Group i Hørsholm. Forsikringen kan tegnes både ved køb af nye og brugte biler og omfatter alle bilmærker.

Kæmpe prisforskel uden kasko

For nystartede og unge bilister, der vælger at købe en billig brugt bil og dropper kasko-forsikringen, er prisforskellen endnu mere markant. DAF-forsikringen kapper simpelthen 60 procent af prisen, hvilket bringer 1. års præmie ned på 4.430 kroner. Til sammenligning forlanger de tre konkurrenter i gennemsnit en præmie på 16.365 kroner det første år.

Ulempen ved DAF-forsikringen er, at udlånes bilen til unge under 25 år, fordobles selvrisikoen fra de ordinære 5.000 kroner til 10.000 kroner. Dertil kommer, at unge mennesker med smag for mange hestekræfter ikke er velkomne i forsikringsselskabet.

Således kan unge i alderen 18-24 år ikke tegne forsikring for særlig hurtige biler med mange hestekræfter. Grænsen går ved 110 HK og ved en acceleration fra nul til 100 km/t på under 9 sekunder.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display