EU vil skære endnu mere i din mobilregning

Fra juli måned i år blev det billigere at ringe på tværs af landegrænser. Nu vil EU gøre det endnu billigere i 2014.

GENERELT

Din mobilregning skal have et gok.

Det mener EU-Kommissionen, som med et nyt forslag vil skære i prisen på både opkald, sms og datahentning.

“Det er glædeligt, at Kommissionen nu endelig tager konsekvensen af et marked, der ikke fungerer, og skaffer forbrugerne billigere priser,” siger Venstres medlem af Europa-parlamentet Morten Lykkegaard.

EU vil gå ind og regulere priserne, så det fra 1. juli 2014 højst skal koste 1,79 kroner i minuttet at ringe fra et andet EU-land, og 0,75 kroner at modtage opkald.

I juli trådte en tidligere sænkelse af mobilpriserne i kraft, så prisen i øjeblikket er tre kroner og 26 øre i minuttet for at ringe fra din mobiltelefon i udlandet og hjem til Danmark. Bliver du ringet op, kan det højst koste dig en krone og 2 ører i minuttet, hvilket også gælder, hvis du vil sende en sms.

Men nu må det også være sidste gang, at vi griber ind, fortæller Morten Lykkegaard.

“Det er rigtig ærgerligt, at teleselskaberne ikke har klaret det selv. Det er fuldstændig centralt, at Kommissionen fastholder det meget høje ambitionsniveau for at skabe et reelt marked. Det er derfor utrolig vigtigt, at Kommissionen også kommer med forslag til, hvordan man fremover sikrer konkurrencen, så der skabes et reelt marked for mobilpriserne, som kommer forbrugerne til gode,” fortæller han.

EU vil i det nye forslag gribe ind over for uhyrlige priser på datahentning. Tidligere nedsættelser er ikke kommet forbrugerne til gode, og teleselskaberne har fået større gevinster.

Det koster i dag over 16 kroner per megabyte. Derfor kræver Kommissionen nu, at dataprisen skal komme forbrugerne til gode. Allerede fra næste år skal det maksimum koste 6,71 kroner per megabyte, og i 2014 skal prisen være 3,73 kroner.

Det danske EU-formandskab regner med at gøre billigere mobiltelefoni til en højprioritet.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display