Espersen: Jeg beklager

Lene Espersen bliver lige nu grillet af oppositionen i et samråd om overbetaling af privathospitaler. Hun vil undskylde sine svar i sagen.

GENERELT

Lene Espersen (K) er ude i et sandt bombardement af kritiske spørgsmål om hendes ageren i sagen om overbetaling af privathospitaler.

Oppositionen skyder løs på udenrigsministeren om den famøse rapport på 95 sider, som hun indrømmer, hun ikke har svaret korrekt om i Folketinget.

“Jeg erkender at jeg skulle have givet oplysninger om dette, da jeg stod nede i folketingssalen – og jeg skal igen beklage, at det ikke skete,” siger Lene Espersen under samrådet i Finansudvalget.

Udenrigsministeren håber, at Dansk Folkeparti holder hånden under hende, men hun vil ikke undskylde sit mangelfulde svar.

“Beklagelse eller undskyld, det er op til ens temperament. Jeg har siddet i Folketinget i 16 år, og det der er vigtigt for mig at få sagt er, at man skal svare fyldestgørende på de spørgsmål man bliver stillet,” siger Lene Espersen.

Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl, er skarp i mælet inden samrådet. Lene Espersens rolle i sagen er kritisabel.

“Der er ingen tvivl om, at rigsrevisor har ret til at få al den information, han skal bruge. Han skal kigge ministre over skulderen og være en vagthund. Det er kritisabelt, at han ikke har fået rapporten,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display