Er du for dum til jobbet?

IQ-testen er en udbredt forhindring i din jagt på drømmejobbet. De logiske hjerneøvelser viser arbejdsgiveren, om du passer til den stilling, du søger - for måske er du bare for dum til jobbet Tag med ind i en verden af rationalitet, hvor du blankt må anerkende det, som testen viser. Her får du også svaret på, om du overhovedet kan forbedre din intelligens.

GENERELT

René Nørbjerg sidder i et lukket lokale hos Danske Bank. Han har søgt en stilling som senior business process consultant og bliver testet i sine evner i logisk ræsonnement. Populært kaldet en IQ-test. Papiret foran ham viser billeder af figurer og talrækker, han har 20 minutter til at opfange sammenhængen i 40 problemstillinger, så det skal gå hurtigt, og han må prioritere.

René Nørbjerg har allerede været til første samtale, hvor der blev stillet skarpt på hans erfaringer og motivation for stillingen. Nu skal test få HR-folkene et spadestik dybere ned og være med til at afgøre, om han er den rette kandidat til jobbet. Hjemmefra har han udfyldt en personlighedstest, og nu skal den logiske test vise, om der er stor sandsynlighed for, at han har potentialet til at udfylde stillingen med succes ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display