Enlige med børn hårdt ramt af afgifter

Øgede afgifter på fedt- og sukker rammer de svage i samfundet viser nye tal fra erhvervsorganisationen Landbrug og Fødevarer.

GENERELT

En enlig mor med børn får fremover 1016 kroner mindre årligt til de daglige indkøb, hvis den omstridte fedtafgift fra 2011 får følge af en sukkerafgift. Det viser nye beregninger fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, skriver FoodCulture.dk.

Tallene viser belastninger af fedt- og sukkerafgiften for forskellige befolkningsgrupper, hvis begge afgifter var indført i dag. En familie bestående af to voksne med to børn står til at miste 1640 kroner, men den enlige med to børn belastes altså forholdsvist hårdere, da hun kun har én indtægt at betale med.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har beregnet, at en almindelig dagpengemodtager får 320 kroner mindre til at købe ost, fløde og andre afgiftsramte fødevarer som følge af fedtafgiften. Derudover mister dagpengemodtageren yderligere 310 kroner, hvis sukkerafgiften bliver en realitet.

Det viser, at de omstridte fødevareafgifter har en social slagside, mener adm. direktør i Landbrug og Fødevarer, Søren Gade:

- Beregningerne illustrerer, at afgifterne rammer socialt skævt. Jeg forventer derfor også, at regeringen tager modstanden mod afgifterne til efterretning og fejer dem af bordet, siger Søren Gade til FoodCulture.dk.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display