Ekspertråd til pensionsporteføljen

Mød tre private opsparere, der selv investerer deres pensionsmidler - og se, hvilke råd en ekspert giver dem med på vejen mod en rigere alderdom.

GENERELT

Britt Gadegaard, der er senior projektleder i konsulentfirmaet Miracle Buddyshop, begyndte at investere sin egen pensionsopsparing, fordi hun ikke var tilfreds med bankens forvaltning. Hun syntes, at de havde tendens til at være mere sælgere end rådgivere.

»Lige meget hvilken bankrådgiver jeg taler med, så anbefaler de bankens egne investeringspapirer. Det er for mig ikke rådgivning, og jeg synes, det er svært at få den rådgivning, jeg har brug for,« siger hun.

Britt Gadegaard har delt sin pensionsopsparing i to dele: En arbejdsgiveradministreret livrente i Pensionskassen for Magistre og Psykologer, som pensionskassen administrerer og en ratepension, som hun selv betaler ind på og selv investerer. Derudover har hun en opsparing med frie midler, som hun selv investerer.

»Jeg forsøger at forholde mig aktivt til min pension, men jeg er usikker på, om jeg gør det rigtige. Jeg har svært ved at gennemskue, hvordan jeg skal evaluere, om mine investeringer klarer sig godt nok, og jeg ved heller ikke, hvornår jeg skal sælge ud, hvis der pludselig kommer en nedtur på aktiemarkedet,« siger hun ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display