Dyrere at tænde for kontakten

Elpriserne er på vej op over hele landet, og det er især sjællænderne, der bliver ramt af stigende priser på kilowatt-timerne.

GENERELT

Nu er der endnu mere grund til at slukke tv’et på kontakten og tørre tøjet på den gammeldags tørresnor i stedet for at bruge tørretumbleren.

Dansk Energi har varslet højere priser på el over hele landet.

Jyderne og fynboerne kan se frem til prisstigninger mellem 4-6 øre pr. kilowatt-time, mens sjællænderne nogle steder må op og betale hele otte øre mere pr. kilowatt-time.

Årsagen til de højere elpriser skal findes i vores nabolande – Norge og Sverige.

Vandmagasinerne har her lidt under historisk lave vandstande, og det er gået ud over energiproduktionen.

Samtidig har den lange og kolde vinter øget befolkningens forbrug af energi markant.

Grunden til, at fynboerne og jyderne kan nyde godt af de lidt lavere el-pris stigninger er, at de kan hente strøm fra resten af kontinentet.

“Det er helt usædvanligt, at vi har haft så høj en efterspørgsel samtidig med, at vi har haft så atypiske produktionsforhold. Det smitter af på elprisen for andet kvartal, fordi situationen påvirker prissikringskontrakterne på den nordiske elbørs, Nord Pool,” siger Michael Guldbæk Arentsen, chefkonsulent i Dansk Energi.

Sådan sparer du på strømmen

Men hvis du vil undgå, at den næste elregning skyder voldsomt i vejret, er der gode råd for det.

Husk at se efter energimærket, når du køber hvidvarer. Et køleskab eller en vaskemaskine i energiklasse A, kan spare dig for mange penge over årenes løb.

Sluk for de røde standby-lamper. Computere og tv har for vane, at stå klar på standby. Sluk for dem på kontakten, og nedsæt dit elforbrug. Tag også opladere ud af kontakten, selv om de ikke lader. De bruger stadig strøm.

Tør vasketøjet udenfor eller på et tørrestativ, hvis det er muligt. Tørretumbleren er en ordentlig energisluger, og her kan der spares rigtig mange penge.

Du kan se flere sparetips på www.elsparefonden.dk

Ved at følge sådanne simple spareråd sprer du i øvrigt ikke kun dig selv for en unødig stor regning – du sparer også miljøet for en unødig stor belastning.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display