Dyrere at betale med kreditkort

Fra den 1. oktober er det lovligt for de danske butikker at opkræve danske kreditkortholdere gebyrer på 0,75 procent.

GENERELT

Når du går ned i din lokale butik og handler med et kreditkort i dag, vil du møde nogle gebyrer, du ikke gjorde i går.

Der kan nemlig blive lagt 0,75 procent på regningen for brug af kort som f.eks. Mastercard.

Fra lørdag den 1. oktober er det blevet lovligt for butikkerne at opkræve gebyret fra den danske kunde. Før var det butikken, som betalte.

Er kortet udstedt i udlandet kan gebyret være på helt op til 3,75 procent. Kort udstedt i Danmark må dog højest pålægges et gebyr på 0,75 procent af købssummen.

Gebyrerne skaber gennemsigtighed for forbrugeren, mener markedsdirektør i Dansk Erhverv, Mette Feifer.

“Det er yderst positivt for forbrugere og detailhandel, at de høje skjulte gebyrer her fra 1. oktober kan komme frem i lyset. Indtil nu har alle forbrugere været med til at finansiere de høje gebyrer fra kreditkortene, som har givet butikker og andre virksomheder høje omkostninger – men nu får virksomhederne mulighed for at lade de kunder, som bruger de dyre kort, betale gebyrerne selv,” siger markedsdirektøren.

Tidligere var det kun udenlandske kortholdere, der fik trukket gebyret.

Mette Feifer håber på, at de ændrede regler kan være med til, at få forbrugerne til at benytte sig af den billigste betalingsform, såsom dankortet.

Butikker, restauranter og andre betalingsmodtagere må kun opkræve det gebyr, som de bliver opkrævet af deres indløser, så betalingsmodtagerne tjener altså ikke penge på de nye gebyrregler, men de sparer en betydelig omkostning i forhold til deres nuværende gebyrregning.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display