Drop pengespild: Få styr på rejseforsikringen

Sommerferien nærmer sig med herligt hastige skridt, og derfor bør rejseforsikringen granskes. Ellers kan det koste dig dyrt.

GENERELT

Mor, far og lillesøster skal til Thailand, storebror rejser til Grækenland med vennerne og bedsteforældrene skal en tur til USA.

Mange kan se frem til nogle skønne sommeruger med oplevelser, men det kan allerede nu betale sig at gøre hjemmearbejdet i forhold til forsikringen. Ellers kan det resulterer i, at man tage sig selv ved næsen eller endda ender med nogle uoverskueligt store regninger.

Sådan lyder rådet fra Riccardo Krogh Pescatori, der er specialkonsulent fra Forsikringsoplysningen.

“Mange har en tendens til at være overforsikret. Man kan spare mange hundrede kroner, hvis man får styr på, at man ikke er dobbelt- eller endda tripelforsikret,” forklarer han.

Samtidig er det dog også meget vigtigt at være ordentligt forsikret, da det ellers kan ende med en kæmpe gæld.

“Det kan ende med en regning på mange hundredetusinder, hvis man ikke er forsikret og for eksempel ender i en trafikulykke i USA, ligger på hospitalet i flere uger og skal transporteres hjem,” siger Riccardo Krogh Pescatori.

Han giver her 3 råd til, hvordan man bedst for styr på forsikringerne, så man har ro i sindet, når ferien skal nydes på solbeskinnede strande.

1) Ryd op i forsikringerne – og spar penge

“Mange har en forsikring via sit kreditkort for eksempel Mastercard, andre har via deres indboforsikring. Og så er der jo ingen grund til også at købe en enkeltrejseforsikring, når man køber sin tur. Så få styr på, at du ikke har for mange forsikringer,” siger Riccardo Krogh Pescatori.

Han understreger samtidig, at der er stor forskel på, hvilken rejseforsikring folk har brug for. Det handler nemlig både om rejsemålet, hvor tit man rejser og hvor lang tid.

2) Hvad har du egentlig brug for?

“Rejser man kun hvert fjerde år, så kan en enkeltrejseforsikring sagtens betale sig, selvom den måske synes lidt dyr. Men så slipper man til gengæld for at betale for en rejseforsikring gennem sin indboforsikring i de tre år, hvor man slet ikke rejser. Derfor kan det betale sig,” siger Riccardo Krogh Pescatori.

Dertil er der stor forskel på, om man rejser en uge til Tyskland eller tre måneder til Thailand.

“Hvis du har en rejseforsikring, skal du tjekke, at den dækker lang tid nok. Nogle dækker kun op til 30 dage – andre kun i EU. Det kan derfor være en økonomisk katastrofe, hvis man ender i en scooter-ulykke i Asien, men ikke er forsikret til hele verden,” siger han.

3) Hold godt øje med dit rejsemål

“Man kan for eksempel være uheldig at støde ind i en generalstrejke, hvis man rejser til Grækenland denne sommer. Her er der forsikringsmæssigt stor forskel på, om du er nået af sted til landet, eller om du er på vej. Tjek med dit rejsebureau og forsikringsselskab, hvordan du skal forholde dig til det – og hvad du ska gøre, hvis landet er lammet af strejke, så du ikke pludselig selv skal betale rejsen hjem,” siger han.

Han råder også folk til at opdatere sig på rejsemålet på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor man kan læse om specifikke forhold.

Er du stadig forvirret? Så brug denne rejseforsikringsmåler til at finde ud af, hvilken type rejseforsikring netop du har brug for i år, så du ikke spilder masser af penge på irrelevante forsikringer.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display