Dronningen af dansk økonomi

Margrethe Vestager har siden 2011 siddet på tronen af dansk økonomi, men ministerens private finanser er af den grund ikke overmenneskelige. Stort interview.

GENERELT

Det er svært at få en aftale med Danmarks økonomiminister. Det er nærmest et under, da det i tredje forsøg endelig lykkes at fange Fru Vestager på kommandoposten i Økonomiministeriet. Først vaklede finansloven, og så tumlede den radikale minister Christian Friis Bach, og Penge & Privatøkonomi måtte indse, at den politiske kalender er lige så uforudsigelig som vejret.

Men nu sidder hun der. Hun hælder kaffe op, så du føler dig som en kærkommen gæst, og hvis hun er travl og stresset inde bag øjnene, afslører ansigtet ingenting. Ministerens kontor føles faktisk som en dagligstue, hvor du kan tillade dig at slå benene op. Det er en del af Margrethe Vestagers taktik. Hun vil skabe kontakt i stedet for afstand – også gennem sin påklædning, der af samme grund aldrig er sort. I dag er skjorten lys og mønstret, mens et smaragdgrønt skørt smyger sig om de lange cykelvante ben ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display