Dong tjener kassen på dine acontobetalinger

Dong Energy opkræver flere penge på acontoregningen og tjener på renterne. Forbrugerrådet kalder det for bevidst spekulation.

GENERELT

En del danskere har fået sig lidt af en ubehagelig overraskelse, når de i løbet af årets første par måneder har fået deres elregning. Dong Energy har nemlig skruet opad på det beløb, som danskerne betaler forud for strøm, skriver Politiken.

Desuden har energiselskabet ændret på tidpunktet for acontobetalingerne, så man nu skal betale forud endnu tidligere end før. En ændring, der alene giver 10 millioner kroner i årlige renteindtægter.

“Det her er en udbygning af Dongs bankforretning, hvor kunderne udsteder lånene uden at få noget som helst igen. Dong tjener rentegevinsten på kundernes udbetaling, og det er en gevinst, selskabet beholder,” forklarer Martin Salamon, der er energipolitisk medarbejder hos Forbrugerrådet, til Politiken.

Han mener, at det er et område, der bør reguleres fra politisk hold.

“Det er tydeligt, at på de her uregulerede områder er der ingen grænser for, hvad selskaberne kan finde på for at tjene på forbrugeren uden at give noget igen,” lyder det videre.

Hos Dong selv begrunder man ændringerne i opkrævningerne med, at staten den 1. januar hævede elafgiften, hvilket har givet behov for ny praksis i opkrævningen.

“Alle vores kunder afregnes jævnt hen over et helt år, og ud fra en gennemsnitsbetragtning hverken vinder eller taber vi likviditet, når det drejer sig om ovenstående,” hedder det i et skriftligt svar fra Vice President hos Dong Knud Pedersen til Politiken.

Knud Pedersen medgiver dog, at de ændrede betalingstidspunkter giver lidt ekstra skum på fløden hos energigiganten.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display