Dobbeltregning til kunder med kælder

Forsikringsselskabet Tryg vil i 2012 lave en ny model for indboforsikringer, der skal sikre selskabet mod store skybrudsregninger.

GENERELT

I jagten på mere profit går Danmarks største forsikringsselskab under jorden, og det betyder, at kunder med kælder kan få fordoblet regningen.

Det er de sidste par somres massive regnskyl med oversvømmede kældre, som nu får Tryg til at hæve priserne.

“Når man bevæger sig fra, at der aldrig sker noget i august og juli til 20.000 skader på ét døgn, så nytter det ikke, vi fortsætter, som om intet er hændt,” siger adm. direktør Morten Hübbe til Børsen.

I løbet af 2012 skal alle Trygs indboforsikringer nemlig lægges om efter en ny model, der skal sikre selskabet mod kolossale regninger som efter skybruddet 2. juli 2011, skriver Børsen.

Den nye model skal ifølge Tryg have en mere balanceret sammenhæng mellem risiko og præmie. Det indebærer, at antallet af såkaldte tarif-kriterier næsten fordobles. For nogle kunder betyder det, at regningen for forsikringen kan blive næsten dobbelt så dyr, medgiver Tryg.

Forsikringsprisen kommer blandt andet til at afhænge af geografi og nedbørsforhold, størrelsen på kælderen og på, hvor dyre ting der står i kælderen. Fremover skal særligt dyre genstande nemlig meldes til forsikringen på forhånd.

Kilde: Børsen

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display