Dobbelt så meget hus for pengene

Et jobskifte sendte Thomas og Lone fra København til Østjylland. Men selv om de ikke vil bosætte sig uden for Århus, kan parret for de samme penge mere end fordoble kvadratmeterne i forhold til København.

GENERELT

‘Side 1: Dobbelt så meget hus for pengene’

Selv om Thomas og Lone ikke ville blive pensionister i København og havde en tidshorisont, der sagde fem til ti år på landets største ø, blev albuepladsen i Valby-andelen på 77 kvadratmeter alligevel hurtigt for snæver. De indledte derfor jagten på et hus i nærheden i København.

Det førte dem til det nordlige Gladsaxe, en rolig bebyggelse, der emmede af sundhed, og hvor de obligatoriske løbe- og naturområder var lige ved hånden. Men også en bydel, hvor 20 kvadratmeter fra eller til har stor betydning for prisen, og hvor kommuneskel betyder mere end blot børnebidrag og kirkeskatsprocent. Og her ville de 3-3,5 millioner kroner, parret havde sat af til boligkøb, række til et halvt dobbelthus fra 50’erne eller 60’erne.

80 kvadratmeter med en lille kælder, som ikke kan tinglyses. “Det var det, vi gik efter. Hvis vi ikke havde siddet her i dag, så havde vi købt sådan et rækkehus derovre,” siger Thomas Skjelmose fra lejelejligheden i Århus, der nu er blevet base for boligjagten.

Tæt på by og natur
I sommeren 2008 fik Lone tilbudt nyt job i Århus, og parret greb chancen for at komme hjem til familien, der næsten uden undtagelse er forankret i Østjylland. De lagde ud med at indsnævre valget af bydele, da en vigtig faktor for begge er, at de skal kunne spænde løbeskoene og på få minutter befinde sig i den uforstyrrede natur.

Hvis naturbehovet skal realiseres fra en bolig i Århus, finder man snart ud af, at de bedste sokler står i bydelene Åbyhøj og Risskov, som deraf også har byens højeste kvadratmeterpriser. Men det skræmmer ikke parret. “Den store forskel er, at herovre kan vi få et hus, vi kan gå rundt om. Vi kan få vores eget hus, egen have, mere areal og mere hus,” siger Lone Christensen.

‘Side 2: Dobbelt så meget hus for pengene’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display