Dobbelt op på pensionen

STORT TEMA OM PENSION: Investerer du selv din pensionsopsparing i stedet for pensionsselskabet, kan du som pensionist få 50 procent mere udbetalt om måneden - og er du samtidig villig til at løbe større risiko, har du udsigt til dobbelt op på bundlinjen.

GENERELT

At spare op til pension handler om at udskyde forbrug til fremtiden. Og selv om pensionsselskaberne fodrer dig med uforståelige breve, er det ikke raketvidenskab. Med en beskeden indsats og det rigtige valg af fonde kan du snildt gøre det bedre end et standard pensionsselskab og sikre dig en væsentligt højere pension.

I et standard pensionsselskab med både obligationer og aktier kan du forvente 2,96 procent i afkast, hvilket efter 40 år giver dig 12.000 kroner i udbetaling om måneden. Pensionsselskaberne beregner sig typisk 2 procent i årlige omkostninger, men du kan få omkostningerne helt ned omkring 0,5 procent, hvis du selv investerer pengene – og det er virkelig noget, der slår igennem på din samlede pensionsformue ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display