Din strøm er Europas dyreste

100 danske kilowatttimer koster 850 kroner mere end i resten af EU. Og prisen stiger også mere.

GENERELT

Det er langt dyrere at sætte stikket i i Danmark end i hele resten af EU.

Dansk strøm er med en gennemsnitspris på over 2200 kroner per kilowatt-time markant dyrere end i noget andet EU-land. Kun Tyskland kommer med en pris på 1550 kroner i nærheden af de danske priser, viser en opgørelse fra EU’s statistiske kontor, Eurostat.

Sammenligningen af el- og gaspriser i private boliger fra andet halvår af 2011 viser, at de danske el-priser er halvanden gang højere end EU-gennemsnittet på små 1400 kroner.

Danmark er også et af de lande, hvor priserne er steget mest i forhold til sidste år. De danske el-priser steg med 9,8 procent mod et EU-gennemsnit på 6,3 procent.

Dansk gas er også blandt Europas dyreste – gennemsnitsprisen på 810 kroner per 100 kilowatt-timer er kun overgået af Sverige. Men i modsætning til el-prisen og modsat trenden i EU som helhed ændrede prisen på gas i Danmark sig ikke i forhold til året før.

Ifølge en opgørelse fra Dong Energy ligger elforbruget i en dansk husstand på mellem 3000 og 6000 kilowatt-timer om året – alt efter boligens størrelse og alder.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display