Det store pensionstjek - eksperterne uddeler karakterer

Brita har for dyre pensionsprodukter, Peter har de forkerte, og Palle bør bekymre sig mindre om skat. Sammen med to pensionsrådgivere har Penge & Privatøkonomi testet pensionen hos tre danskere og uddeler karakterer.

GENERELT

Hvornår har du sidst undersøgt, om du sparer nok op i pension? Om dit afkast er højt nok? Eller om du betaler for meget for at spare op? Er det ved at være lang tid siden? Sådan er det i hvert fald for vores tre deltagere i dette års store pensionstjek. Vi har derfor bedt to uafhængige pensionsrådgivere om at gå deres pensioner efter i sømmene og vurderer dem på fire parametre – afkast, omkostninger, størrelse og forsikringsdækning – og det sammenfatter vi i en samlet karakter.

Resultatet viser desværre, at ingen af deres pensioner i dag er i topform. Den gode nyhed er dog, at de alle sammen med meget få og små justeringer kan opnå kæmpe gevinster. Både på kort og lang sigt. Vores testpersoner er udvalgt helt vilkårligt, så der er god grund til at tro, at deres situation passer på langt de fleste danskere ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display