Det bliver sværere at låne hurtigt

En online-kreditoversigt giver fremover butikkerne indblik i, hvor meget du skylder i forbrugslån.

GENERELT

Hvis det kniber med at få råd til julegaverne eller et nyt fladskærms-tv, har mange indtil videre valgt at optage forbrugslån hos L’easy eller på kontokort i Magasin.

Men et nyt gældsregister vil fremover krydstjekke forbrugernes økonomi, og det betyder, at flere får afslag på hurtige lån, skriver Politiken.

Finansieringsselskaberne forventer nemlig at præsentere en online-kreditoversigt, som giver overblik over forbrugernes samlede forbrugslån, til foråret.

“Der er en grænse for, hvor stor en del af indkomsten, man kan bruge til at afdrage på forbrugslån. Vi mener, det her er et sundt system for både forbrugerne, selskaberne og samfundet,” siger direktør i brancheorganisationen Finans og Leasing, Christian Brandt, til Politiken.

Finans og Leasing har i flere år arbejdet på at skabe bedre rammer for ansvarlig långivning. Kreditoversigten er godkendt af Datatilsynet og kommer til at fungere ved, at kunden skal give samtykke til, at låneudbyderne slår kunden op i kreditoversigten.

I kreditoversigten kan de da se, hvilke forbrugslån og eventuelle kontokort, kunden har, hvilket vil indgå i vurderingen af kundens økonomi, før lånet tilbydes.

Oplysningerne bliver først samlet, når det foretages en konkret efterspørgsel med samtykke.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display