Den økonomiske fest - du skal holde dig fra

De fleste danskere vil få en pæn privatøkonomisk gevinst i 2010, men Realkredit Danmark advarer imod at bruge den. Der kan blive rigeligt at bruge pengene til i de kommende år.

GENERELT

Historisk lave renter og skattelettelser i 2010 er en gylden cocktail, der forhøjer boligejernes månedlige indkomst med 3.000 kroner, hvis de har en husstandsindkomst på 720.000 kroner kombineret med et F1 flekslån.

Men Realkredit Danmark advarer danskerne mod at bruge alle pengene på rejser og nye biler – for opturen i indkomsten kommer ikke til at vare ved.

I fremtiden lurer uundgåelige rentestigninger, en stigende arbejdsløshed og en stadig usikkerhed på boligmarkedet.

Desuden vil fordelene af skattelettelserne for mange blive mindre synlige, når fradraget på blandt andet renter gradvist bliver mindre i årene fra 2012 til 2019.

Især den nye bil, eller det længe ønskede sommerhus, er ting man bør holde igen med at investere i, da der her er tale om høje omkostninger langt ud i fremtiden.

Spar op til hårde tider

Brug hellere det finansielle overskud til at spare op til hårde tider eller nedbringe eksisterende gæld.

Realkredit Danmark forventer, at ledigheden vil stige fra 118.000 til 160.000 inden for det næste år.

Så hvis du mener, at du befinder dig i faregruppen, er det bare med at få sparet de ekstra kroner op og få meldt sig ind i en a-kasse.

Med hensyn til de stigende renter, så anbefaler Realkredit Danmark, at man overvejer at omlægge sit F1-flekslån til et lån med fast rente.

På den måde vil man få en reduceret sin boliggæld, når renterne med stor sandsynlighed stiger. Dette fordi kurserne på obligationerne, som gælden er bundet i, så falder.

Læs hele RD’s analyse

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display