Den fattige jul kommer tidligt i år

Flere hjælpeorganisationer forventer, at antallet af familier, der vil søge julehjælp, stiger i år.

GENERELT

Rekordmange fattige søgte om julehjælp sidste år og meget tyder på, at langt flere i år må ty til hjælp udefra. Allerede nu har de første søgt om julehjælp, melder flere humanitære organisationer ifølge Kristeligt Dagblad.

Både Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Mødrehjælpen og Samvirkende Menighedsplejer fortæller, at de modtog de første ansøgninger lige omkring sommerferien, og det er det tidligste nogensinde.

“De første henvendelser begyndte at tikke ind i august, og nu tiltager de. I år får vi flere henvendelser end før, og de kommer langt tidligere end ellers. Familierne plejer ikke at henvende sig før her i oktober,” siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp til avisen.

Dansk Folkehjælp støttede sidste jul knap 2.500 familier ud af 5.000 gyldige ansøgere og forventer, at hele 7.500 vil søge i år. Hos Frelsens Hær forventer informationschef Lars Lydholm, at 7.000 familier vil få hjælp, men formentlig vil knap 9.500 søge.

Lars Lydholm peger på, at den økonomiske krise er en del af årsagen til stigningen, men det er ikke den eneste grund.

“Selvom vi havde et økonomisk opsving i 2004-2006, kæntrede behovet for julehjælp virkelig i de år på grund af loftet på kontanthjælp og starthjælp,” siger Lars Lydholm og bakkes op af seniorforsker Steen Bengtsson fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display