De 25 bedste råd fra eksperterne

Få insider-tips fra landets bedste eksperter inden for alt fra pension til investering - og læs desuden, hvordan de kloge hoveder har organiseret deres egen økonomi.

GENERELT

Pension: 5 gode råd

1.
Husk dækning mod tab af erhvervsevne

Masser af mennesker i den erhvervsaktive alder har ingen eller ringe dækning mod tab af erhvervsevne (invalidedækning), hvilket koster dyrt, hvis du mister evnen til at arbejde. Din arbejdsevne er din vigtigste ressource, og mister du eksempelvis 10 år på arbejdsmarkedet, løber dit tab hurtigt op i to til tre millioner kroner før skat.

2.
Vælg det rigtige produkt

Valg af pensionsprodukt er komplekst, men som udgangspunkt er ratepension eller livrente mest velegnet for indkomster et pænt stykke over bundgrænsen for topskat på 449.100 kroner efter AM-bidrag. Ved lavere indkomster er den nye aldersopsparing et fortræffeligt produkt, hvor du slipper med 15,3 procent i skat på afkastet, men hvor pensionsudbetalingen ikke bliver modregnet i folkepensionen. Overvejer du at benytte dig af efterlønnen og har en lav indkomst, er det mest attraktivt at spare op i frie midler eller gennem afdrag på lån. Ulempen er dog, at beløbet så ikke er øremærket til pension ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display