Dårligt arbejde giver ti millioner ekstra i løn?

Hvor kan sådan noget lade sig gøre? I finansverdenen selvfølgelig! Skal vi bare acceptere, at den slags er muligt?

GENERELT

Vestjysk Bank fyrede tirsdag deres administrerende direktør og kreditchef, fordi der ikke var styr på forretningen. Der var simpelthen for mange tab i banken. Meget usædvanligt for finansverdenen talte bestyrelsesformanden endda med store bogstaver i forbindelse med fyringen.

Det er heller ikke så underligt, for i foråret fik Vestjysk Bank en kapitaltilførsel, hvor direktøren lovede bod og bedring og lyse fremtidsudsigter. Nu er der kommet ekstraordinære nedskrivninger på 750-800 mio. kr., fordi lånene til boliger og landbrug har været alt for risikable. Det betyder, at alle de penge, som blev tilført dels i forbindelse med kapitaludvidelsen og dels i forbindelse med fusionen med Århus Lokalbank, stort set er væk. Over natten faldt solvensen med 2,5 %-point.

Selvom banken stadig overholder solvensrammerne i lovgivningen, så sidder man tilbage med mistanken om, at det ikke er slut endnu. Når man en gang er blevet forført af fejlmeldinger omkring bankens drift, så er det meget svært at tro på, at fremtidige meldinger kan være rigtige. Bestyrelsen har derfor gjort det rigtige i at fyre den administrerende direktør. Men så kan jeg heller ikke følge dem længere. Direktøren modtager nemlig en fratrædelsesgodtgørelse på 10.000.000 kr.!

Jeg er faktisk rystet ved at tænke på, at direktøren får så stor en faldskærm. Det er jo ikke ham, der lander hårdest, og han er vel den, der mindst har fortjent denne ”præmie.” Det er jo ham, som er hovedårsag til hele miseren.

Dem der virkelig lander hårdt er til dels de medarbejdere, som skal se kunderne og aktionærerne (for mange er begge dele) i øjnene og fortælle, at det banken sagde i sidste uge ikke er rigtigt. Det må i den grad være svært at være ansat i sådan en bank.

Det kan vel heller ikke være rigtigt, at det skal være muligt at lave sådan en ansættelseskontrakt. Direktøren får jo sådan set penge for at have kørt banken i sænk? 

Kunderne er vel også på vej væk. Jeg ville i hvert fald tænke mig om en ekstra gang før jeg blev i en bank, der opfører sig sådan. Kunder stemmer nu en gang bedst med fødderne!

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display