Danskerne ser med forårsbriller på økonomien

Det går den rigtige vej - ikke kun i kalenderen, men også med økonomien, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

GENERELT

Forår er lig med lys, og det gælder åbenbart også, når det kommer til økonomien.

Danskerne ser nemlig lysere på den økonomiske fremtid, det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det positive syn ses ved, at der er sket en positiv udvikling i forbrugertilliden, der er steget fire måneder i træk og nu befinder sig omkring nul.

- Forbrugerne begynder at se lidt mere positivt på fremtiden. Det er godt nyt for dansk økonomi og boligmarkedet. Lad os glæde os over hvert et positivt bidrag til bedring af situationen på boligmarkedet, siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, i en kommentar.

Forbrugertillidsindikatoren var i april på 0,6 mod – 0,4 i marts, viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene er vigtige, fordi de er en indikator for, hvilken vej dansk økonomi bevæger sig.

Ifølge økonom i Dansk Erhverv Mira Lie Nielsen er der en god grund til det positive syn.

- Danskerne påvirkes af nyhedsstrømmen og efter en start på 2012, hvor mere positive økonomiske nyheder er begyndt at præge mediebilledet koblet med forholdsvis ro om den sydeuropæiske gældskrise, er der skabt grobund for fornyet tro på såvel dansk økonomi og familiernes egen økonomiske fremtid. Samtidig er muligheden for at få udbetalt efterlønspenge formentlig også med til at øge forbrugernes optimisme, siger Lie Nielsen.

Forbrugerne mener dog stadig, at både familien og Danmarks økonomiske situation i dag er dårligere end for et år siden.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display