Danskerne: Regeringen bliver dyr for os

En meningsmåling viser, at 43 pct. af danskerne frygter, at den ny regering bliver dyr for privatøkonomien. Privatøkonom bekræfter frygten.

GENERELT

Et flertal af danskerne tror, at den nye regering bliver et dyrt bekendtskab.

Hele 43 procent af danskerne forventer nemlig, at den nye regerings politik vil gøre økonomisk ondt, viser en måling, som YouGov har foretaget for metroXpress.

Det skyldes blandt andet, at regeringen har varslet højere afgifter på cigaretter og rødvin, tilbageholdenhed i lønforhandlinger samt den stort anlagte betalingsring rundt om København.

34 pct. forventer status quo, mens 17 pct. tror, at de får en privatøkonomisk gevinst ud af regeringsskiftet.

Men det er sortseerne, som er mest realistiske, siger privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen.

“De fleste kommer til at betale mere i skat, men man skal huske, at en del af skattestigningen er betaling for de skattelettelser, vi fik i 2009 og 2010. Samtidig vil lønstigningerne være små de kommende år, og vores forventning er, at reallønnen vil have en vækst på 0 procent næste år,” siger han til metroXpress.

Men danskerne skal være tålmodige, lyder det fra Socialdemokraternes gruppeformand, Mogens Jensen (S).

“Jeg er fortrøstningsfuld. Danskerne har jo til gode at se effekten af de fremrykkede offentlige investeringer, udbetalingen af efterlønsbidraget, skattereformen og andre ting, som vil øge beskæftigelsen og den private efterspørgsel,” siger han til metroXpress.

Kilde: metroXpress.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display