Danskerne henter tysk mad over grænsen

Fødevarer er på få år blevet den mest populære vare at tage med hjem fra Tyskland.

GENERELT

Billige dåseøl, sodavand og elektronik. Det er normalt, hvad man forventer, at en dansker har med hjem fra en shoppetur ned over grænsen til Tyskland.

Men en ny spørgeundersøgelse viser, at fødevarer og andre dagligvarer er den mest populære ting at tage med hjem til Danmark. Næsten seks ud af ti grænsehandlere køber fødevarer, og det er en stigning på 35 procent på kun et år, skriver Epn.

“Tidligere havde folk kun spiritus, øl og vin i hovedet. De sidste par år har dagligvarer været stigende, mens de gamle, kendte produkter falder eller stagnerer. Det er en udvikling, som fedtafgiften forstærker,” siger lektor Susanne Bygvrå fra Institut for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet til Epn.

Netop fedtafgiften har ændret danskernes syn på fødevarer. Det siger underdirektør Claus Bøgelund Nielsen fra DSK, som repræsenterer de selvstændige købmænd.

“Fedtafgiften har en stor psykologisk betydning, fordi den har fået folk til at se madvarer som en vare, man køber ved grænsen. Spørgsmålet er, om den afgift overhovedet giver staten en indtægt, når man regner det hele sammen,” siger Claus Bøgelund Nielsen.

Kilde: Epn.

Tags

Cxense Display