Danskere vælger storbyer til aktiv ferie

Hver tredje dansker fortrækker at holde den aktive ferie i en storby.

  Foto: istockphoto.com  

GENERELT

Mange pakker om få dage kufferterne for at holde efterårsferie i uge 42. Og danskerne lader ikke de sunde vaner blive hjemme i Danmark. I stedet ryger løbeskoene med i kufferteten, og det er storbyerne, der er fortrukket, når vi danskere skal holde aktiv ferie.

Aktiv ferie forbindes måske mest med skiløb, cykelferier eller tennis på La Santa Sport, men når danskerne skal vælge, hvor de helst vil afholde den aktive ferie, så peger over hver tredje på storbyferie.

På andenpladsen kommer den klassiske skiferie, viser undersøgelsen, der er signifikant, som rejsebureauet, Apollo, har udført blandt 1.000 danskere.

”Er man eksempelvis løber, er det virkelig nemt at holde formen ved lige og tage en løbetur, inden byen står op. Og man skal desuden ikke underkende, at der for rigtig mange også er en god mængde ’løbelir’ i at kunne lægge op på de social medier, at de lige har spurtet en tur gennem Hyde Park eller taget en løbetur ned ad Ramblaen,” siger Glenn Bisgaard fra Apollo.

Yngre foretrækker skiløb

Det er især de ældre danskere, der finder glæde ved at kombinere de kulturelle byferier med motion. Således viser undersøgelsen, at danskere under 40 år har skiferien som deres fortrukne aktive ferie.

”Der er stor forskel på at tage på skiferie for at være aktiv, hvor agendaen jo i meget høj grad går på at være aktiv på pister og løjper fra morgen til aften – evt. krydret med lidt after-ski – og så på at lade det aktive være en lille del af ferien, mens man også oplever andet, spiser god mad, får kulturelle indspark og får slappet af og hygget med dem, man rejser med,” siger Glenn Bisgaard.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display