Danskere frygter fallittens rand

En halv million danskere vurderer selv, at de ikke vil kunne betale deres regninger, hvis krisen forværres.

GENERELT

En halv million danskere vurderer selv, at de ikke vil kunne betale deres regninger, hvis krisen forværres.

De sidste ugers intense dækning af konkurstruede lande og styrtdykkende aktiemarkeder, har forplantet sig hos danskerne. Ifølge en ny undersøgelse foretaget Analyse Danmark for Ugebrevet A4 frygter hver ottende dansker at gå fallit, hvis krisen forværres.

I samme undersøgelse fremgår det også, at mere end 25 procent af danskerne mener, at den nye krise vil sende dem ud i arbejdsløshed. Det er i det hele taget en undersøgelse, der illustrerer danskernes sortsyn, når det kommer til den økonomiske krises indvirkning på privatøkonomien.

Forbundsformand for 3F,Poul Erik Skov Christensen ser den stigende nervøsitet som en effekt af halveringen af dagpengeperioden og de nye, skrappe regler for kontanthjælpen.

“Jeg kan sagtens forstå, at så mange er bekymret for fremtiden. De nye dagpengeregler har i foruroligende grad skabt frygt for en social nedtur blandt lønmodtagere. Folk, der har slidt og slæbt i mange år på arbejdsmarkedet og uden egen skyld bliver sendt ud i arbejdsløshed, må se i øjnene, at de nu også kan miste det, de troede skulle være deres fundament for resten af livet”, siger han til Ugebrevet A4.

Se hele undersøgelsen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display