Danske madpriser eksploderer

Det bliver dyrere og dyrere at købe dansk, og danskernes lønstigninger har svært ved at følge med udviklingen.

GENERELT

Hvis du vil spare på indkøbene, kan du med fordel købe udenlandske varer frem for danske. I køledisken er de danske pøller nemlig efterhånden dyrere end tyske bratwurst.

Danskproducerede fødevarer er steget med over 10 procent det seneste år, mens udenlandske varer kun er steget halvt så meget. Men vores lønninger følger slet ikke med udviklingen.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Børsen.

“Dette er en uheldig udvikling, idet den manglende afdæmpning af prispresset ikke giver håb om, at den allerede meget høje inflation her i landet vil aftage væsentligt til gavn for forbrugerne,” siger chefanalytiker for Sydbank, Michael Stæhr i en kommentar.

Forbrugerpriserne er steget med tre procent det seneste år. Lønnen på det private arbejdsmarked er steget med to procent. Det svarer reelt til, at en typisk børnefamilie med privatansatte forældre har 4.800 kroner mindre om året.

Det er især mælkeprodukter og kød, der er blevet dyrere. Men også priserne på øl, slik, cigaretter og sprut er med til at hive statistikken op. Og de dyre, danske produkter tegner ikke godt for fremtiden.

“Fortsat høje prisstigninger fremmer bestemt ikke forbrugernes lyst til at forbruge noget mere, hvilket dansk økonomi ellers har så frygtelig meget brug for i denne tid,” siger Michael Stæhr.

Kilde: Børsen

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display