Dansk økonomi er atter i bakgear

En underskud i bruttonationalproduktet på 0,8 pct. i tredje kvartal sender Danmark mod en ny recession.

GENERELT

For tredje gang på tre år risikerer den danske økonomi at gå i recession.

Det står klart, efter, at Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) faldt med 0,8 pct. i tredje kvartal, viser en opgørelse fra Danmark Statistik.

Faldet kommer efter et fald i det private forbrug på 0,3 pct. og en tilbagegang i det offentlige forbrug på hele 1,6 pct. i forhold til sidste kvartal.

Samtidig er importen steget med 1,3 pct., mens eksporten kun er steget 0,4 pct., hvorfor der også herfra er et samlet negativt bidrag til væksten.

Et land er i recession, hvis BNP falder to kvartaler i træk.

Beskæftigelsen i tredje kvartal faldt 0,3 pct., hvilket svarer til, at yderligere 9.300 personer står uden job.

Ifølge seniorøkonom i Nykredit Markets, Tore Stramer, er der meget der tyder på, at dansk økonomi er på vej ind i en ny recession.

“Det vidner selvsagt om, at dansk økonomi ikke for alvor har fået rystet krisen af sig, men desværre også at en ny mere længerevarende recession truer. Der er således en reel risiko for, at vi er på vej ind i en selvforstærkende negativ spiral, hvor et øget sortsyn i sig selv sætter aktiviteten i stå og dermed bliver selvopfyldende,” siger Tore Stramer.

Samlet set forventer Nykredit Markets dog, at Danmark oplever en vækst på 0,8 pct. i år, som ifølge prognosen stiger til 1,2 pct. i 2012 og 1,4 pct. i 2013.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display