Danmark er det dyreste ferieland

Danmark overhaler Frankrig som det dyreste land at købe ind i under ferien.

GENERELT

Hvis man skal holde ferie på Fanø, så er det med at tage den store pengepung med. Den lille ø er det allerdyreste sted i Danmark, viser en ny prissammenligning.

Og det betyder, at Danmark nu topper listen over det dyreste ferieland og skubber Frankrig ned på en anden plads, skriver epn.dk.
Sammenligningen er foretaget af FDM’s tyske søsterorganisation, ADAC, der har undersøgt, hvad 34 typiske ferievarer og ferietjenester for en familie med to børn koster i udvalgte badebyer.

I alt 50 badebyer i 10 europæiske lande er med i undersøgelsen, og den samlede vare- og tjenestekurv koster kun 902 kr. at fylde op i den tyrkiske badeby Datca. Det land, som i gennemsnit for alle dets badebyer er billigst, er Bulgarien, hvor det i gennemsnit koster 977 kr. at fylde kurven. I Danmark koster samme kurv 1.536 kr. i gennemsnit i de fem badebyer, der er undersøgt herhjemme: Vejers Strand, Rømø, Hvide Sande, Henne Strand og Fanø.

Af de fem danske badebyer er Fanø den dyreste at fylde. På Fanø kostede det 1.618 at fylde ADAC’s varekurv op. Fanø er bl.a. det allerdyreste sted i Europa at købe en kop cappuccino i. Her koster den 40 kr. mod kun 0,66 kr. i Sonnenstrand i Bulgarien.

Kilde: epn

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display