Dæk dig mod hole-in-one

Købte du tidligere i år billet til koncerten med Sting i København, men måtte melde afbud i sidste øjeblik? Så kunne en såkaldt festival forsikring have dækket dine omkostninger. Læs mere om specialforsikringer.

GENERELT

Er du den lykkelige ejer af en beostær, en enorm frimærkesamling eller en usædvanlig evne til at lave hole in ones i golf, så behøver du ikke være bange for, at forsikringsselskaberne lader dig i stikken. De dækker det hele. De seneste år er flere mere eller mindre spøjse specialforsikringer dukket op på forsikringsmarkedet.

En del af dem er opstået som konsekvens af krisen. Det gælder blandt andet arbejdsløshedsforsikring, gældsforsikring og løntabsforsikring, mens andre er udprægede nicheforsikringer, hvor du kan forsikre en lang række dyretyper, frimærker og smykker. »Der er kommet en fornemmelse af, at man kan forsikre sig ud af alt.

Og det er selvfølgelig et behov, som forsikringsselskaberne for søger at dække,« siger Mads Mølgaard Braüner, jurist i Forbruger rådet. Selv om det kan lyde fornuftigt at forsikre sig mod næsten alt, bør du overveje dit behov inden et køb.

»Vi anbefaler, at man tænker sig om og helt konkret regner ud, hvad forsikringen kommer til at koste over en given årrække set i forhold til risikoen. Nogle for sikringer er fornuftige nok. Men ofte er det en bedre ide at spare penge op på en konto til uforudsete udgifter,« siger Mads Mølgaard Braüner.

Omgange i klubhuset, afbud til Roskilde Festival og udbetaling af en livsforsikring, når familiens hund dør. Her er tre bud på nogle alternative forsikringer.


Hole in one-forsikring

Får du som golfspiller bolden i hul på et slag, bør du ifølge skik og brug give en omgang til alle tilstedeværende i klubhuset. Det kan blive en dyr affære. Forsikringen giver her en bonus.
Forsikringsudbydere: Bl.a. Nykredit Forsikring, Tryg og Codan.


Festivalforsikring

Bliver du forhindret i at møde op til en koncert eller festival på grund af sygdom eller lignende, får du her billetten refunderet. Det samme gælder, hvis de, du skulle have været af sted med, aflyser.
Forsikringsudbydere: Bl.a. If og Tryg


Dyreforsikring

Ud over hund, kat og hest kan du købe forsikringer til dyretyper som ænder, geder, ørkenrotter og flagermus. Det gælder både livsforsikringer og forsikringer imod dyre operationer.
Forsikringsudbydere: Agria

Dato: 22. maj 2012

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display