Charterrejser på udsalg

Kom vinterdepressionen i forskud, og søg tilflugt under sydens sol for en slik. Finanskrise og lavsæson tvinger rejsebranchen til at holde brandudsalg.

GENERELT

Salget af impuls-rejser lider, mens aktiekurserne rasler ned, og krisen raser på finansmarkedet. Har du en uges ferie i overskud og en ubrugt slat på bankbogen, kan du derfor lige nu komme sydpå for bare 1300 kroner.

“Vi har oplevet et stort fald i salget af impuls-rejser og må konstatere, at cocktailen af lavsæson og finanskrise, som har mediernes bevågenhed og har skræmt os alle, stiller branchen rigtig dårligt,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

“Folk er tilbageholdende og holder igen med luksusrejser – især charterrejsen. Så der skal kæmpes på det korte marked, og i øjeblikket bliver vi nødt til at give rabatter på op til 50 procent.”

Billigste rejser til Egypten og De Kanariske Øer
De absolut største afslag sker på destinationer som Hurghada i Egypten og De Kanariske Øer Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria – alle rejsemål, som kan nås på under fem timer. Normalprisen er på cirka 4-5000 kroner – lige nu og de næste par uger kan du flygte med familien for bare 1500-2000 kroner per person. Stig Elling skønner, at rejsebranchen i sin helhed er brændt inde med 2-3000 rejser i øjeblikket, hvoraf Star Tour selv har cirka 530 styk, som ulmer.

“Hvis man har mulighed for at rejse, skal man benytte sig af, at vi alle sammen er gået i koma – og komme ned og få noget sol,” lyder opfordringen fra Stig Elling, der dog ikke mener, at branchen går en reel krise i møde. Vinterforsalget har været stort – især til destinationer som Thailand – og faresignalerne er ikke altoverdøvende. Dog regner han med en mindre nedgang i sommersalget, og derfor har Star Tour reduceret rejserne med 10 procent.

Stig Elling spår også, at der kommer færre rejser til EU-lande som Spanien, Grækenland og Italien, mens det bliver både billigere at lettere at komme til non EU-lande som Bulgarien, Tyrkiet og Tunesien.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display