Byg hegn om din idé

STORT TEMA OM IVÆRKSÆTTERE: En god idé udmærker sig ved at være netop dét - god! Derfor gælder det om at beskytte den, hvis du vil gøre idéen til din levevej og undgå, at andre stjæler den. Få overblikket over, hvad du skal gøre, for at dine gode idéer forbliver dine.

GENERELT

En mand står på en messe. Han har fået en god idé, og nu vil han præsentere den for ligesindede fagfolk. Han fortæller vidt og bredt om sin idé og dens fortræffeligheder. Ugen efter er idéen stjålet, og selv om idéen stadig er god, så kan manden ikke bruge den til noget. Den er væk for altid. Det kunne han have undgået. Men fejlen er ikke ualmindelig for iværksættere, der pludselig står med et lyst indfald. »Det er naturligt, at du gerne vil fortælle det til andre, når du får en god idé. Men det har den ubehagelige ulempe, at andre kan stjæle den,« siger Henrik Tørn-quist, vækstkonsulent i Væksthus Hovedstadsregionen og specialist i de såkaldte immaterielle rettigheder.

Beskyt hjernen
Immaterielle rettigheder dækker alt det, der produceres i vores hjerner. Det engelske udtryk, intellectual property rights, udtrykker næsten fænomenet bedre, altså rettigheder til det, som intellektet har frembragt. Rettighederne omfatter alt fra iværksætternes idé til ny softwareteknologi over virksomhedens nye slogan til forfatterens seneste bogudgivelse ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display